MIÉRT FONTOS AZ ALAPOS TERVEZÉS?

ÖSSZEGYŰJTÖTTÜK SZERINTÜNK MIÉRT ÉS MIRE SZÁNJUNK ELEGENDŐ IDŐT A TERVEZÉS SORÁN

Mielőtt nekiállunk egy weboldal elkészítésének, fontos, hogy az alapokat jól fektessük le. Ebből később számos előnyünk származhat. 

GYORSABB VÉGEREDMÉNY

Minél több időt fektetünk a tervezésbe, annál gyorsabban tudunk haladni a későbbi munkafolyamatokkal. Érdemes mindent alaposan átgondolni, megtervezni mielőtt nekiállunk a technikai megvalósításnak. 

FOLYAMATOK SZÉTSZEDÉSE

A különböző folyamatokat (szövegezés terve, struktúra terve, megjelenés terve) azért érdemes szétszedni, mert, ha csak úgy nekiállunk az oldal összerakásának nagy valószínűséggel sok módosítást kell eszközölnünk és lassabban leszünk kész a végeredménnyel. 

1. SZÖVEGEK

Minden weboldalt kulcsszóelemzéssel kezdünk. Így a legelején tudjuk milyen szavakra, kifejezésekre kell fókuszálnunk. Ennek tudatában nevezzük majd el a menüpontokat, írjuk meg a szövegeket. 

2. STRUKTÚRA

Mielőtt nekiállunk a design tervek elkészítésének érdemes átgondolni, megtervezni a weboldal vázát. Végigvesszük milyen tartalmakat szeretnénk megjeleníteni, milyen funkciókat szeretnénk beépíteni és ezek alapján készítünk terveket. 

3. DESIGN

A technikai megvalósítás előtti utolsó lépés a megjelenés megtervezése. A struktúra vázlatok alapján design terveket készítünk, ha ezek is elfogadásra kerültek nekivágunk az oldal elkészítésének. 

4. TECHNIKAI MEGVALÓSÍTÁS

A technikai megvalósítás időigényes, de ha jól elvégeztük a tervezési folyamatokat, gördülékeny tud lenni. 

+1. MÓDOSÍTÁSOK

Természetesen így is lesznek olyan pontok, ahol változtatásokra lesz szükség. Esetleg újabb gondolatunk támadt, vagy valamit máshogy szeretnénk. De az alapos tervezéssel nagy mértékben csökkentjük a későbbi módosítások számát. 

VEDD FEL VELÜNK
A KAPCSOLATOT!

Please enable JavaScript in your browser to complete this form.